18-månaderskontroll

Liten kille börjar bli stor ♥ (bild från Instagram där jag finns som @frokenargin)
 
Idag var vi på BVC då det var dags för 18-månaderskontroll för Aston. Eftersom det var ett halvår sedan vi sist var där var det spännande att se hur mycket han har vuxit.
 
Aston är nu 80,5 cm lång och väger 11,1 kg (vid 1-årskollen 75 cm och 9,6 kg). Hans huvudomfång är fortsatt litet med sina 44 cm, men även om det ligger mer än tre kurvor under "medel" så följer han sin egen kurva.
 
Han fick visa att han kunde stapla alla klossar som erbjöds, peka ut kroppsdelar och hämta och kasta en boll på kommando. De frågade hur många ord han säger vilket är ca 5-6 stycken. Sprutan för mässling och påssjuka gick fort och medförde inga tårar.
 
För övrigt roade han sköterskan med att möblera om och köra "rally" med ett barnbord och stolar inne på besöksrummet. Nästa kontroll väntar när han är två år, för att se att talet då har kommit igång.
1 Maria - mamma och gravid ♥:

skriven

stora killen! :)

2 Amanda:

skriven

Det låter som att Aston och Viggo är väldigt jämna, Viggo något mindre dock skulle jag tro! På onsdag är det vår tur! :-)
Kram

3 Thilde:

skriven

Härligt, han växer ju bra! :) vilka ord kan han? Vid den åldern kunde Benjamin typ välling, blöja, gurka, korv, häst, skål, mamma,pappa :p de viktigaste hahaha

Svar: Haha, vilken härlig blandning av ord! Nu säger Aston hej/hejdå (låter likadant), tack, mamma, titta, där, borta (otta), traktor (tatto) och macka (kacka). Grundläggande ordförråd som man tydligen kommer ganska långt med ;)
Sandra

Kommentera här: