Inskolad och klar

 
Åh, vilken härlig dag det har varit! Och en lika vacker dag verkar vi ha att vänta imorgon. Jag passar på att få i mig så mycket d-vitamin ur solens vårvarma strålar som jag bara kan, för nästa vecka är jag tillbaka på jobbet på heltid igen!
 
Nu är Aston alltså inskolad och klar. Det var så jobbigt att lämna honom imorse, han känner igen sig och förstår vad som ska hända redan när vi kommer till grinden till förskolan och blev hysteriskt ledsen. Så svårt att sätta på glada minen och vinka hejdå, även om jag vet att det går över fort. Dagen hade i alla fall gått bra och han hade även sovit gott en timme under vilan. När jag hämtade honom och vi skulle vinka hejdå till fröken så blev han återigen otroligt ledsen, han trodde antagligen att jag skulle lämna honom igen. Framöver är det ju A som kommer ha huvudansvaret för att lämna och hämta och jag hoppas att förskolan snart ses som en rolig plats att komma till.
 
Min sista mammalediga dag är på måndag så nu ska jag suga musten ur de sista dagarna må ni tro!

Att lämna

 
Jahapp. För en femtio minuter sedan lämnade jag Aston på förskolan och nu sitter jag här hemma och vet inte riktigt vad jag ska göra. Städa? Ta en promenad i solen? Bara ta det lugnt? Efter lunch ska jag hämta honom igen så jag har ett par timmar för mig själv.
 
Detta var min andra lämning under inskolningen, tredje gången han blir lämnad. Han blev superduperledsen när jag gick, men även om det gör SÅ ont i mammahjärtat så känner jag mig lugn. Det hade gått bra igår, han var ledsen (eller snarare arg) i 3-4 minuter och sedan var han glad resten av den 1,5 timme han var där. När jag kom tillbaka tittade han på mig med ett leende men ville bara fortsätta leka. Det kändes så skönt att han hade roligt och även om separationen är jobbig så ska det här nog också gå vägen ♥
 
Men de går fortfarande långsamt fram. Idag ska han få äta på förskolan för första gången och imorgon testa på att sova middag där. Tanken var ju att inskolningen ska vara klar imorgon (efter 2 veckor) men jag undrar det jag...?

Från otur till en lyckad kväll

 
Då vi missade våffeldagen igår så tänkte jag att vi skulle ta igen det idag med våfflor till lunchen. Efter att jag hade skurit mig blodig på en trasig tillbringare, haft ner en ljushållare i golvet så att den gick i tusen bitar, gjort mig illa på elvispen och bränt vid några våfflor så fick vi till slut ihop en trevlig måltid med massa smaskiga tillbehör. Därefter fick jag själv en sockerchock följt av sockerdipp och behövde vila lite, haha.
 
Till kvällen gick jag ut tillsammans med morsorna från min mammagrupp och åt middag. Utan barn! En himla trevlig kväll med pasta, vin och såklart massa skitsnack. Så roligt att ses och att få vara "oss själva" och inte enbart mammor. Det ska vi göra om!