Solig dag, ny solhatt

 
Vilken härlig dag det blev! Efter att ha kollat vädret igår kväll så väntade jag mig en mulen dag, men tji fick jag! Vi startade dagen med sista bokade träffen med mammagruppen på BVC. Idag stod barnsäkerhet och olycksfall på schemat, nyttigt och lärorikt. Efter gårdagens olycka kändes det verkligen aktuellt. Eftersom solen sken så gick vi mammor (och bebisar såklart) sedan vidare till en park i närheten där vi satte oss för att äta lunch och fortsätta umgås.
 
Därefter gick jag och Aston på solhattsjakt. Vår lillkille har som jag nog tidigare nämnt ett väldigt litet huvud så det där med att hitta en fin, passande solhatt har varit allt annat än lätt. Och inte blir det bättre av att det är väldigt utrensat på detta i butikerna. Vi kom i alla fall hem med en solhatt från Polarn och pyret som får duga. I minsta storleken för "1-2 månader", till grabben som blev 6 månader i tisdags, haha.

Det som inte får hända

Mammas värdefullaste, älskade lilla kille i badet tidigare ikväll.
 
Ikväll hände det som inte får hända... Aston trillade ner från soffan med huvudet före i golvet (mattan). Under ett kort, ouppmärksamt ögonblick när han låg på soffan och det var dags för pyjamasbyte så tog han spjärn med fötterna och kastades bakåt. Så lätt hänt men herregud vad man klandrar sig själv. Jag har korat mig till årets sämsta mamma, även om jag egentligen vet att samma sak händer många föräldrar någon gång...
 
Tack och lov så gick det bra. Fallet dämpades förmodligen av babysittern som stod nedanför, han skrek bara en kort stund och sedan var han lika glad och sprallig som vanligt igen. Efter konsultation med sjukvårdupplysningen så ska vi varje timme i natt kittla honom under fötterna för att se så att han reagerar, samt vara uppmärksam på om han börjar kräkas...
 
Jäklar så värdelös man känner sig :-(

Måndagens planer

Liten kille på morgonkvisten.
 
Och så var det måndag igen!
 
Idag var planen egentligen att vi skulle ta en promenad tillsammans med mammagruppen, men det blev inställt. Istället tänkte vi ta en sväng förbi öppna förskolan i eftermiddag med M och hennes Albin. Vi får hoppas att det inte är fullt bara. Just nu sover skruttungen sin förmiddagslur, när han vaknar är det dags för lite lunch och sen tar vi nog en promenad själva innan vi beger oss mot "öppnis".
 
Men innan han vaknar ska jag försöka hinna med att pyssla om mina naglar lite. Tjing!