18-månaderskontroll

Liten kille börjar bli stor ♥ (bild från Instagram där jag finns som @frokenargin)
 
Idag var vi på BVC då det var dags för 18-månaderskontroll för Aston. Eftersom det var ett halvår sedan vi sist var där var det spännande att se hur mycket han har vuxit.
 
Aston är nu 80,5 cm lång och väger 11,1 kg (vid 1-årskollen 75 cm och 9,6 kg). Hans huvudomfång är fortsatt litet med sina 44 cm, men även om det ligger mer än tre kurvor under "medel" så följer han sin egen kurva.
 
Han fick visa att han kunde stapla alla klossar som erbjöds, peka ut kroppsdelar och hämta och kasta en boll på kommando. De frågade hur många ord han säger vilket är ca 5-6 stycken. Sprutan för mässling och påssjuka gick fort och medförde inga tårar.
 
För övrigt roade han sköterskan med att möblera om och köra "rally" med ett barnbord och stolar inne på besöksrummet. Nästa kontroll väntar när han är två år, för att se att talet då har kommit igång.

Heta, lata dagar

Några förevigade ögonblick från vår helg. Parkhäng med kompisen A och strandhäng med morbröderna. Jag ryckte åt mig ett par små solglasögon till Aston för en tjuga på Lindex och han gillar faktiskt att ha dem på sig!
 
Vädret förra veckan. Vädret under helgen. Alltså helt f a n t a s t i s k t! Högsommarvärme i Maj, vad mer kan man begära? I fredags var Astons förskola stängd för planeringsdag så vi fick en långhelg. Inte helt fel! Vi har passat på att träffa Maria och lilla A från mammagruppen och mina bröder. Dessutom har vi grillat hos min mormor och Aston fick leka med mina små kusiner. Aston fick även sin alldeles egna första glass, vilken lycka!
 
Samtidigt som vi startade en ny vecka är dock det underbara vädret som förbytt. Låga temperaturer och iskalla vindar gör att det känns som en höstdag i början av november, om det inte vore för ljuset, de gröna träden och blommorna. Brrrr! Det gör inte så mycket att jobba då...

Försommar

Bilder från i söndags då vi besökte Rosendals Trädgård.
 
Så härligt att våren/försommaren äntligen har återvänt efter att maj har startat med kyla, regn och rusk. Vädret i helgen var ju helt fantastiskt och ska vi lita på väderprognoserna kommer det bli högsommarvärme i dagarna! Jag som har en långhelg att vänta från och med fredag, jackpot!
 
Nu ser jag fram emot en härlig sommar, som än så länge är oplanerad, och hoppas att sommaren 2014 bjuder på lika vackert väder som vi blev bortskämda med förra året.