Kalas!

Några bilder från denna kalasdag. Ni som är nyfikna på hur det ser ut hemma hos oss får här en liten tjuvtitt på vårat kök... Födelsedagsbarnet i fråga fick jag däremot inte till några bra bilder på, men några oskarpa är väl bättre än inget?!
 
Idag hade vi kalas för att fira vår nyblivna ettåring! Efter en hektisk förmiddag i familjen gör-allt-i-sista-sekunden så hade vi kommit i ordning med (nästan) allt när gästerna droppade in. Dessertbord med tårta, cake pops, saffransbullar, kolakakor, pepparkakor och godis var uppdukat, och ballonger och honey combs dekorerade hemmet. Det blev alltså lyckat!
 
Tack alla ni som kom och förgyllde Astons kalas och tack för de fina presenterna ♥
 
Kalas tar på krafterna hos både stora och små. Aston sov en sen middagslur direkt efter kalaset och däckade sedan igen i sin säng en timme senare. Vi beställde hem thai-mat och avnjöt i tv-soffan. Perfekt avslut på en bra dag!

Ettåringen!

Imorse klockan 08.14 var det exakt ett år sedan jag fick upp en kladdig liten bebis på mitt bröst. En alldeles underbar liten pojke. Våran Aston. Efter femton dagar över tiden behagade han titta ut och det var kärlek vid första ögonkastet.
 
Tänk att Aston nu har funnits med oss i ett år och har utvecklats i en rasande fart. Från en lugn och harmonisk bebis till ett spralligt litet barn med massor av temperament i kroppen. Jag är så glad och lycklig över att jag får vara mamma till just honom, och det blir bara roligare för varje dag som går!
 
Ljuset imorse var inte fördelaktigt för dessa bilder som blev alldeles korniga... Men vad gör bildkvalitén när en lycklig nybliven ettåring syns på bilderna!
 
Morgonen startade vi vid sjusnåret när Aston tyckte det var dags att gå upp. I vardagsrummet väntade en soffa fylld med ballonger och några paket. Oj, som han tjoade bland ballongerna! Efter lite tveksam skönsång från sina föräldrar var det dags att öppna paket och han blev tokglad när han såg rimboken från Fisher Price. Denna har han nämligen pillat på i affären flera gånger och aldrig velat gå därifrån, så det var en lyckad present!
 
Senare åkte vi och köpte en ny bilbarnstol (finally!). Det blev till slut en Maxi Cosi Mobi som vi hittade till kampanjpris hos Big Baby för 1995 kronor. Därefter blev det ett besök på IKEA och dagen avslutades sedan med pannkakor med sylt och grädde till Astons stora förtjusning. Summa sumarum, tror nog att han är nöjd med sin allra första födelsdag!

Ettårskontroll

För ett år sedan var jag på BF+12 och hade nästan gett upp hoppet att det skulle komma någon bebis. För att tänka på annat och få tiden att gå gick vi på bio och gick ut och drack drinkar. Två dagar senare låg jag på förlossningen och morgonen därpå tittade äntligen vår bebis ut.
 
Idag var vi till BVC för ettårskontroll och vaccinering av prinsen. Det var 2,5 månad sedan vi sist fick längd och vikt och idag, tre dagar innan sin första födelsedag, väger Aston 9,6 kilo och är hela 75 centimeter lång. Nästan plus fyra centimeter på längden så det var ett litet "skutt" på kurvan. Inte konstigt med all mat han stoppar i sig (det finns ingen botten i ungen), jag är lite förvånad över att han inte väger mer ;-)
 
Nu när vi närmar oss ettårsdagen med stormsteg är det svårt att inte tänka tillbaka på hur det såg ut för ett år sedan. Då var jag så höggravid jag bara kunde bli, bitter på att bebisen aldrig verkade vilja komma ut och ofantligt trött på alla frågor om inte bebisen hade kommit ännu. Ni som också har gått över tiden förstår nog vad jag menar. Idag är den här dagen för ett år sedan så avlägsen och svår att greppa. Tänk vilket fantastiskt år vi har haft!