BVC-besök

Tränar på att sitta. Han kan sitta utan stöd korta stunder, men oftast finns det ju något intressant en liten bit bort och då tippar man lätt ;-)
 
Idag var det dags för femmånaderskontroll och andra vaccinationen. Gosungen har växt till 66,5 centimeter och väger numera 7 kilo. Det där lilla och späda är borta och min lilla bebis är nu mer en liten pojke. Vaccinationen gick bra, lite gråt vid sticken men kort efteråt skrattade han igen. Min duktiga kille.
 
Han verkade bli något mer påverkad av vaccinet idag jämfört mot förra gången och har velat ha lite extra närhet. Men mest så har han hållit humöret uppe trots att tempen även visade på lite feber på kvällskvisten.

Härliga måndag

 
Så var det ny vecka - igen. Jag kan inte nog påpeka hur otroligt fort tiden går. Lillemannen blev fem månader igår, FEM MÅNADER! Hur hände det? Var det inte igår han föddes, samtidigt som den första snön lade sig utanför fönstret? Det är fantastiskt roligt att se honom bli äldre och utvecklas till en egen liten individ. Men jag börjar få lite ångest över hur tiden bara springer iväg mitt framför ögonen på mig, haha.
 
Idag träffade vi några mammor från mammagruppen och promenerade i solskenet på Djurgården. Det var vackert väder men blåste som attan. Vi avslutade promenaden med en fika på utomhuscafét Motorbåtsklubben, där satt vi i lä med en kaffe/te i handen och lapade i oss de värmande solstrålarna (ja, för de värmde faktiskt när vi var utom räckhåll för blåsten). Mammaledigheten när den är som bäst. Dit kommer jag gå fler gånger under våren. På helgerna är de få platserna smockfulla, så det är perfekt att kunna gå dit på vardagar dagtid.

Fredag? Nej jag menar torsdag.

 
Men vilken mysig dag jag har haft! Mötte upp fina M och hennes lilla Albin (från mammagruppen) för en liten promenad. Det var ett sådant härligt väder och barnen låg nöjda i sina vagnar så det blev till slut tre timmar knatandes i solskenet. Det gav mig dagens dos av både motion och D-vitamin!
 
Av någon anledning har jag gått runt hela dagen och tänkt att det är fredag. nte för att det egentligen spelar någon roll för mig som är föräldraledig men det är ändå någonting speciellt med de där fredagarna. Jag känner mig nu lite "lurad" eftersom det ju faktiskt bara är torsdag, så nu jag kör en "lill-fredag" och lyxar till det med coca cola och godis.