Födelsedagen i Kroatien

När vi var i Kroatien så fyllde jag ju år och Andreas fick stå för uppvaktningen. På kvällen när vi kom dit beställde han upp frukost till rummet till söndagen, så att jag fick frukost på sängen som vanligt. Detta lyckades han inte hemlighålla eftersom jag undrade vad han gjorde när han skulle springa iväg och "kolla en sak". Däremot så hade han smugit ner min födelsedagspresent till personalen, så på brickan satt en söt liten Miranda-nalle med ett armband från Swarovski runt halsen.

 

Efter att ha spenderat dagen i Split gick vi framåt kvällen och åt på en restaurang utanför hotellet som låg nere vid vattnet/hamnen. Jag åt en hel tillagad fisk (som jag inte ens minns namnet på) och Andreas åt en stek. Till det sipprade vi en flaska rosé och hade det bara allmänt mysigt. Vi rullade sedan proppmätta därifrån när solen började gå ner.

 

 

När vi sedan kom upp till hotellet väntade nästa överraskning. Hotellet hade kommit och lämnat en födelsedagskaka med ett brev där dem gratulerade mig på födelsedagen. Det tycker jag var väldigt gulligt, sådant ger definitivt ett plus i kanten på servicen och kundnöjdheten! Trots att jag var proppmätt så var jag ju tvungen att äta av gåvan.

 

 

Tyvärr fick jag ingen skönsång á la "ja må hon leva" av Andreas, men det blev en bra och lyckad födelsedag ändå! Och så har man påbörjat sitt tjugoandra levnadsår...

On fire, as I reach out for you

Det är skamligt att sitta inne på ett kallt kontor och jobba med tanke på det vackra, varma väder vi  har i detta land just nu. Att komma från ett halvtaskigt väder i Kroatien till ett kanonväder i Sverige och inte få vara ledig känns ju lite surt.

Till råga på det så ringer det till förbannelse på jobbet.
Pinsamt nog har Internetbanken legat nere till stor del nu efter löning när folk ska betala räkningar, vilket har uppmärksammats även i tidningar. Kunderna är naturligtvis inte speciellt glada och det är ju vi som får ta emot den skiten. När jag kom hem från jobbet var jag helt slut i huvudet och tog en tupplur på ett par timmar.

I helgen ska jag bara slappna av och njuta av det vackra vädret,
det är någonting som är klart!

Jag vill sitta ute på en uteservering och njuta av solen och blicka ut över havet. Ett kallt glas rosé hade gärna fått göra mig sällskap.

Dagens middag.

 

Lax, svensk färskpotatis, grönsallad och tzatziki - måste vara bland det bästa som finns!

 

Jag är inte alla speciellt förtjust i potatis under höst, vinter och vår, men svensk färskpotatis kan man inte annat än bara älska. Det fungerar nästan att äta som snacks.