Your mind gets burned with the habits you've learned

Nyss hemkommen från en trevlig kväll!

Ikväll har vi haft en liten tillställning
tillsammans med mitt team och ett annat team från jobbet. I höstas hade vi säljtävling mot det andra teamet som vi givetvis förlorade och "straffet" var då att anordna en fest, och nu var det dags!

Vi var och spelade curling. Det ser så enkelt ut på tv men det är riktigt svårt men även väldigt roligt. Men jag kommer förmodligen att ha en grym träningsvärk i mina stackars ben imorgon (återigen, det ser ju så lätt ut på tv!). Vi var uppdelade på två banor med sammanlagt fyra lag där vi var uppdelade mot rivalerande team. Mitt lag vann i alla fall vår tävling och festligt nog främst av tjejerna i laget.

Efter curligen var det dags att partaja lite grand. Vi tog oss då hem till en utav cheferna där vi drack lite alkohol, konverserade och hade det trevligt. Själv placerade jag mig i en sacosäck, Fatboy heter det tydligen, och inte kom upp därifrån på hela kvällen. Jag var även duktig med alkoholen och drack endast två cider på hela kvällen, så när resten av gänget skulle ut så hade jag pli på mig själv och gick hem. Jag kommer att tacka mig imorgon när jag är pigg och obakis!

Skål! (Bild från nyårsafton 2009/2010)

We are the world


Rädda Barnen har för tillfället en kampanj där man på deras hemsida kan se var i världen man, statistiskt sett, skulle födas om du föddes på nytt idag. Att födas i ett land som Sverige är långt ifrån en självklarhet och chansen att det är här man skapas av alla jordens barn som föds är endast 0,08%.

Jag blev pånyttfödd i Indien. Indien är ett relativt utvecklat land och tillhör inte bland de mest fattigdomsdrabbade länderna, men i ett land med den näst största befolkningen i världen lever fortfarande 25% i fattigdom och 39% har analfabetism och ingen utbildning. Nästan hälften av alla barn, främst flickor, blir bortgifta innan vuxen ålder. Det här landet har alltså över 1,1 miljarder människor, tänk då hur många personer som faktiskt är drabbade av detta när ni ser procentsatserna ovan.

Vi kan skatta oss lyckliga här i Sverige som har det så bra, men detta är någonting att tänka på. Och som det gamla talesättet - En kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Här kan du själv dra en ny lott i livets lotteri och se var du skulle födas.

Raspberry

Onsdag idag och dag innan löning för många. För mig känns det mer som torsdag, eftersom jag jobbade i söndags, och jag får vänta ytterligare en dag innan min lön trillar in på kontot (dock en dag tidigare än vanligt, woho!).

Denna vecka har som vanligt präglats av jobb. Andreas har kommit upp och hälsat på och myst lite med mig i söndags och igår, annars har inte mycket hänt här i Uppsala - mer än lite schizofrent väder som inte riktigt kan bestämma sig för om vi ska ha varmt, kallt, snö eller sol. Själv hoppas jag på att våren kan komma igång på riktigt. Men jag är en välkänd väderpessimist som är övertygad om att vår blir det inte förrän i maj. Relistisk kallas det.

Det har varit en tv-kväll för mig idag, men vad gör man annars när man bor själv? Djurgården vann ytterligare en match mot Brynäs och leder nu med 3-1 i matcher, en vinst till och vi är i semifinal. Härligt, härligt! På kvällarna blir jag ofta sugen på att småäta någonting och på den senaste tiden blir det ofta en del onyttigheter. Jag känner att jag måste försöka hitta något substitut till allt det onyttiga, för tyvärr tror jag det blir svårt att sluta helt. Att äta någontting blir lite av en sysselsättning när man sitter själv hemma, det har ingenting med hunger att göra. En skål med vaniljyoghurt med osötade hallon till blev mitt kvällssnacks ikväll. Gott och bättre än godis!

Yoghurt med bär är tillräckligt sött för att mätta mitt kvällssug - inte sockerfritt men bättre än godis!