"Kvalborg"

Jag skulle bege mig till gymmet idag för att skaffa mig lite träningsvärk inför helgen. Jag hade tidigare idag kollat öppettiderna på hemsidan och enligt den skulle det vara ordinarie öppettider idag. Döm då min förvåning när jag glad i hågen kommer dit och upptäcker att de stänger 2½ timme tidigare idag för att det är dagen innan Valborg! Så det var bara att knalla hem igen, när man väl försöker ta tag i träningen så går det inte. Men jag valde att bara dumpa träningsväskan och ge mig ut på en rask promenad, det härliga uttrycket "powerwalk".

Foto: Jag
Uppsala i vintertid


Valborg är ju en väldigt stor och viktig högtid för Uppsalaborna. Det är det bästa som kan hända på hela året och det festligheterna planeras långt innan. De som arbetar ser till att försöka ta ledigt från jobbet för att få en heldag och det börjar festas redan dagen innan (kvalborg kallas detta). Just nu i skrivande stund skjuts det fyverkerier med glada rop utanför min lägenhet. Jag som aldrig riktigt har firat Valborg ser för andra året i rad på med häpen min.

Jag tänkte inte på att försöka få ledigt så jag jobbar imorgon fram till klockan 16.00. Sedan får vi se vad kvällen har att bjuda på. Jag har blivit medbjuden av olika kollegor och även vänner som kommer till Uppsala för att fira, men det står inte klart ännu om jag ens kommer att stanna kvar här eller om jag åker ner till Stockholm istället. Man borde ju stanna i Uppsala för att se vad som egentligen är så speciellt, men i och med att jag missar allt som händer under dagen med sillfrukost, forsränning, champagnegalopp och allt vad det är så får vi se.

Jag bestämmer mig imorgon.
1 Kevin:

skriven

kom hem :)

Kommentera här: